buen divorcio

Objectiu: aconseguir un divorci amb un bon final

La primera de les recomanacions que se li hauria de fer als qui es divorciaran és que, mantenir una bona relació durant el procés de divorci o separació beneficiarà a tots dos després, i especialment als fills en comú, minimitzant així els danys de la ruptura.

Gestionar un divorci o separació és una de les situacions que més dificultats, més dolor i més estrès poden ocasionar a les persones, per això és important estar envoltat de gent que ofereixi bons consells i evitar els missatges tòxics en contra de l’altra part perquè això solament provocarà enfrontaments, falta d’entesa i crispació en la relació, una relació que obligatòriament haurà de continuar durant anys si la parella té fills petits en comú.

No podem obviar que en la naturalesa d’algunes persones ferides, es ferir i que quan un se sent traït pot actuar de manera totalment irracional sense mesurar les conseqüències dels seus actes.

Quan sobrevé una ruptura, els progenitors haurien de prioritzar sempre el benefici dels seus fills actuant amb total i absoluta honestedat, deixant al marge els interessos personals per a centrar-se en el benestar i benefici dels fills perquè això els ajudarà a tenir una ruptura conscient i conseqüent.

La clau està a poder separar-se rescatant el que els va unir en el passat, recordant tot el que tenien en comú, la qual cosa compartien, i l’amor que van compartir en el passat i que no necessàriament ha de convertir-se en odi amb la ruptura.

Així doncs, hauria de procedir-se minimitzant tot el possible els danys, tant els propis com a tercers (fills, familiars dels progenitors, amics en comú, etc.), i establint nous acords i estructures relacionals perquè la nova situació post-ruptura sigui el més fàcil i suportable possible per a tots.

Per tot això, els advocats de família, especialment els que estimem aquesta professió, tenim l’obligació de cuidar molt el procés de divorci o separació, actuant amb honestedat i no creant falses expectatives en els clients. Desgraciadament és habitual trobar companys que aconsellen als seus clients autèntiques barbaritats sense valorar les conseqüències que aquests consells comportaran en la futura relació entre les parts i amb els fills, alguna cosa que pot marcar-los a tots per a tota la vida.

Un divorci ben gestionat ni dividirà l’amor dels fills ni els marcarà per a tota la vida en negatiu, més aviat serà tot el contrari, els ajudarà a créixer i desenvolupar-se amb absoluta normalitat vivint una bona relació amb tots dos progenitors.

By Cristina Navarro

Añadir un comentario

Tu correo electrónico no será publicado. Los campos requeridos están marcados